Kuchyně je srdcem každého domova

Místo, kde se setkáváme s rodinou. Prostor, který vymezuje náš charakter, naši osobnost. Proto je také každá jiná a každá může být trochu jinak přizpůsobená. Celý prostor by však měl být vytvořen podle vašich vlastních představ, proto o něm uvažujte delší dobu.Je to místo, které by se nemělo odbýt, ale měli byste si na něm dát záležet. Přeci jen, denně se tu připravuje jídlo, vaří se oběd a večeře nebo se chystají svačiny do práce či dětem do školy nebo se připravuje snídaně – důležitá součást každého dne.

deska z žuly

U ledničky se často potkáváme s rodinou, u varné konvice se míjíme s dospělými dětmi. Pro naše nejmenší připravujeme výživné a vydatné pokrmy, abychom jim dopřáli co nejvíce výživných látek, a musíme myslet také na sebe a na to, co máme rádi. Připravit si dobré jídlo nebo pití je často naší oblíbenou činností, naší vášní. Ne každý je profesionální kuchař, ale i tak, můžete mít kuchyni krásnou a ve vašich očích dokonalou a k tomu vám chceme pomoci.

Přírodní kámen

  1. Základním prvkem celého prostoru je pracovní deska. Pokud budeme hledat vhodný materiál mezi přírodními, pak se nejčastěji setkáme s žulou. Jistě vás bude zajímat také žulová pracovní deska cena. Ta se samozřejmě pohybuje v rozmezí podle metrů.
  2. Tento materiál nabízí dlouhou životnost. I přesto, že se jedná o přírodní typ materiálu, tak vyniká některými vlastnostmi. Zejména vysokou odolností proti poškození, ale také odolností vůči vsáknutí olejů či kyselých látek do struktury desky. U takového typu desky se však setkáte s otisky, což není v domácnostech moc příjemné. Nezbytné je také dbát na dobrou impregnaci, nejméně jedenkrát za půl roku. Materiál může dýchat, ale na povrchu se vytvoří vrstva, která bude odolávat vůči olejům a kyselým látkám.

žula
Do přírodních materiálů tedy můžeme bez výhrad zařadit právě žulu, avšak některými vlastnostmi nás nadchne a jinými možná zklame. Je odolná a pevná, ale přesto musíte dbát na jistá pravidla. Co půl roku ji impregnovat a používat na její čištění pouze specifické přípravky.